Čaj

Mrkvový dort

Potřebujeme:

2 hrníčky krystalového cukru, 1 hrníček oleje, 4 vejce, 1 sklenička dětské mrkvové výživy (pokud není k dispozici, můžeme nahradit tykvovou výživou), 1 kávová lžička vanilkového aroma, 1 polévková lžíce vanilkového aroma (taky), 2 hrníčky hladké mouky, 1 kávové lžičky soli, 1 a 1 kávové lžičky jedlé sody, 2 kávové lžičky mleté skořice, 1 kávové lžičky mletého muškátového oříšku, 1 kávové lžičky mletého hřebíčku, 2 balení obyčejného krémového sýra (asi 230g), 1 šálku měkkého másla, 4 šálky práškového cukru, 1 a 1/2 šálku najemno nasekaných ořechů, mandlí, oříšků

Jak na přípravu:

Troubu předehřejeme na 175 °C. Ve větší míse důkladně promícháme krystalový cukr s olejem. Přidáme vajíčka, dětskou výživu a na malou lžičku vanilkového aroma. Všechny přísady důkladně propracujeme. Mouku prosejeme s jedlou sodou, přisypeme koření a směs přimícháme k mrkvovému krému. Krém nalijeme do dvou dortových forem a upečeme. Propíchnutím těsta zjistíme, zda je těsto dobře propečené. Hotový dortový korpus necháme vychladnout. Zatímco těsto chladne, připravíme krém, který použijeme jak na náplň, tak na polevou dortu. Krémový sýr důkladně promícháme s máslem a přidáme na lžičku vanilkového aroma a práškový cukr. Krém promícháme a nasypeme do něj nadrobno nakrájené ořechy, mandle, apod. Jednou částí krému naplníme dort, druhou část použijeme jako polevu. Nakonec necháme dort vychladnout.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Linecký dort s krémem či polevou.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Dort harlekýn na piškotu.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.