Čaj

Ořechový korpus

Potřebujeme:

4 vejce, 4 lžíce krupicového cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 60 g strouhaných vlašských ořechů, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na formu

Jak na přípravu:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho zašleháme cukr a lehce vmícháme rozšlehané žloutky. Nakonec zamícháme mouku s ořechy s práškem do pečiva. Naplníme do vymazané a vysypané dortové formy (můžeme i do srnčího hřbetu) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a můžeme libovolně plnit a dále zdobit.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.

Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.

Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.

Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.