Potřebujeme:
4 vejce, 4 lžíce krupicového cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 60 g strouhaných vlašských ořechů, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na formu
Jak na přípravu:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho zašleháme cukr a lehce vmícháme rozšlehané žloutky. Nakonec zamícháme mouku s ořechy s práškem do pečiva. Naplníme do vymazané a vysypané dortové formy (můžeme i do srnčího hřbetu) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a můžeme libovolně plnit a dále zdobit.
Další recepty a články:
Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.
Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.
Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.
Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Klasický medovník dochutíme ovocem.