Čaj

Plněné ořechy

Potřebujeme:

100g moučkového cukru, 140g másla, 50g mletých vlašských ořechů, 1 žloutek, 30g kakaa, 200g polohrubé mouky.
Náplň: 100g másla, 200g cukr krupice, 1 lžíce javorového sirupu, 100g mletých oříšků.
Na ozdobení bílou a tmavou čokoládu

Jak na přípravu:

Všechny ingredience si odvážíme a dáme na vál, kde vypracujeme těsto do hladka. To pak vytlačujeme do ořechových formiček a vyskládáme na plech. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 7-10 minut.

Po upečení necháme chvilku vychladnout a ještě teplé formičky vyklepáváme.

V misce si připravíme vše na náplň a důkladně prohněteme, pak naplňujeme oříšek a ozdobíme čokoládou.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Kávové slzičky s čokoládovou polevou.

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Velikonoční beránek s rozinkami přelitý čokoládovou polevou.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Jablkový hrnkový koláč pečeme do zlatova.

Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.