Čaj

Pracny

Potřebujeme:

140g másla, 350g hladké mouky, 70g mletých oříšků, 110g cukru, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, citrónovou kůru, 3 umleté hřebíčky, 1 lžičku skořice

Jak na přípravu:

Opět všechny ingredience zpracujeme na vále v nelepivé pevné těsto, které pak vytlačujeme do formiček na pracny. Vyskládáme na plech a poté vsunume do předem předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 10-15 minutek, dokud těsto ve formičkách trochu nenaběhne a mírně zesvětlá.

Necháme chvilku vychladnout a poté vyklepneme na prkýnku. Rovnou obalujeme v moučkovém cukru.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Velikonoční beránek s rozinkami přelitý čokoládovou polevou.

Jablkový hrnkový koláč pečeme do zlatova.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Kávové slzičky s čokoládovou polevou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.