Čaj

Pravý Sacher dort

Potřebujeme:

14 dkg měkkého másla; 16 dkg práškového cukru; 16 dkg čokolády; 10 vajec; 15 dkg mouky; meruňková marmeláda na náplň; čokoláda na polevu

Jak na přípravu:

Z másla ušleháme pěnu a přimícháme práškový cukr. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a spolu s 8 vaječnými žloutky vmícháme do máslové pěny. Ze všech 10 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s moukou opatrně přimícháme do krému. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a pečeme půldruhé hodiny v troubě. Po upečení počkáme, až korpus vychladne, a vodorovně ho rozřízneme. Můžeme ho rozkrojit na dvě, nebo na tři části. Jednotlivé vrstvy dortu potřeme meruňkovou marmeládou, povrch polijeme čokoládovou polevou. Hotový dort necháme vychladnout, aby čokoláda na povrchu ztuhla.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Linecký dort s krémem či polevou.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Dort Sacher můžeme zdobit šlehačkou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.