Čaj

Sněhurky

Potřebujeme:

1 kelímek šlehačky, 25 dkg ztuženého tuku Omega, 45 dkg hladké mouky, 5 dkg cukru moučka, cukr na obalování

Jak na přípravu:

Ze všech surovin zpracujeme těsto a ihned pracujeme. Na pomoučeném vále vyválíme 3 mm těsto a vykrajujeme různé tvary. Na pečicím papíru a plechu pečeme. Já mám el. troubu a peču na 175°C asi 8 minut, ale je to různé. Ještě teplé obalujeme v cukru. Toto těsto při pečení dýchá. Když se podíváte do trouby, tak uvidíte, jak dělá hezky pufff, pufff. Původní recept (šlehačka, 1/2 kg hl. mouky a Omega) měl cukr vlastně jen na obalování, ale mě se to zdálo takové plané, tak jsem si recept trochu upravila a je to chutnější, když se cukr dá i do těsta.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.

Kávové slzičky s čokoládovou polevou.

Plněné ořechy ozdobíme čokoládou.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.

Čaj

Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.