Potřebujeme:
1 kelímek šlehačky, 25 dkg ztuženého tuku Omega, 45 dkg hladké mouky, 5 dkg cukru moučka, cukr na obalování
Jak na přípravu:
Ze všech surovin zpracujeme těsto a ihned pracujeme. Na pomoučeném vále vyválíme 3 mm těsto a vykrajujeme různé tvary. Na pečicím papíru a plechu pečeme. Já mám el. troubu a peču na 175°C asi 8 minut, ale je to různé. Ještě teplé obalujeme v cukru. Toto těsto při pečení dýchá. Když se podíváte do trouby, tak uvidíte, jak dělá hezky pufff, pufff. Původní recept (šlehačka, 1/2 kg hl. mouky a Omega) měl cukr vlastně jen na obalování, ale mě se to zdálo takové plané, tak jsem si recept trochu upravila a je to chutnější, když se cukr dá i do těsta.
Další recepty a články:
Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.
Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.
Chemické složení čaje, průměrné složení listu.
Valentýnský medovník uložíme do chladu.
Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.
Kávové slzičky s čokoládovou polevou.
Plněné ořechy ozdobíme čokoládou.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.