Potřebujeme:
Na přípravu třeného mramorovaného velikonočního beránka budeme potřebovat: 120 gramů másla nebo Hery, 4 vejce, 200 gramů cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 dcl mléka, 300 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku kypřícíh prášku do pečiva, 1 lžíci kakaa, šťávu a kůru z citronu, špetičku soli.
Jak na přípravu:
Tuk vyndáme z lednice a necháme změknout, utřeme společně s vaječnými žloutky a cukrem (nebo ušleháme elektrickým šlehačem) do pěny. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a solí. Nastrouháme kůru z citronu, zakapeme šťávou z citronu a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem.
Část takto připraveného těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, zbytek těsta si obarvíme kakaem a také nalijeme do formy. Barvy opatrně mícháme špejlí, aby se vytvořilo mramorování. Těsto nahrneme více k okraji a beránka zvolna pečeme.
Další recepty a články:
Lahodný třený velikonoční beránek doplňuje svou chutí a vůní velikonoční atmosféru.
Sváteční šlehačkový velikonoční beránek se upeče ve formě.
Tvarohový dort s ovocem se připravuje z bílků, cukru, mouky a citronové kůry.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Nadýchané šlehačkové cukroví tvarujeme do koleček.
Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.
Chutný tvarohový velikonoční beránek se nakonec ještě polije polevou nebo potře bílkovým sněhem.
Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.
V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.
Sušenkový tvarohový dort s malinami se může i ozdobit snítkami máty.
Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.
Třený mramorovaný velikonoční beránek by v době Velikonoc neměl chybět na žádném ze svátečních jídelních stolů.