Čaj

Třený mramorovaný velikonoční beránek recept

Potřebujeme:

Na přípravu třeného mramorovaného velikonočního beránka budeme potřebovat: 120 gramů másla nebo Hery, 4 vejce, 200 gramů cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 dcl mléka, 300 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku kypřícíh prášku do pečiva, 1 lžíci kakaa, šťávu a kůru z citronu, špetičku soli.

Jak na přípravu:

Tuk vyndáme z lednice a necháme změknout, utřeme společně s vaječnými žloutky a cukrem (nebo ušleháme elektrickým šlehačem) do pěny. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a solí. Nastrouháme kůru z citronu, zakapeme šťávou z citronu a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem.

Část takto připraveného těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, zbytek těsta si obarvíme kakaem a také nalijeme do formy. Barvy opatrně mícháme špejlí, aby se vytvořilo mramorování. Těsto nahrneme více k okraji a beránka zvolna pečeme.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Lahodný třený velikonoční beránek doplňuje svou chutí a vůní velikonoční atmosféru.

Sváteční šlehačkový velikonoční beránek se upeče ve formě.

Tvarohový dort s ovocem se připravuje z bílků, cukru, mouky a citronové kůry.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Nadýchané šlehačkové cukroví tvarujeme do koleček.

Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.

Chutný tvarohový velikonoční beránek se nakonec ještě polije polevou nebo potře bílkovým sněhem.

Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.

V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.

Sušenkový tvarohový dort s malinami se může i ozdobit snítkami máty.

Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.

Čaj

Třený mramorovaný velikonoční beránek by v době Velikonoc neměl chybět na žádném ze svátečních jídelních stolů.


Yin.cz, tyto stránky popuisují výrobu, přípravu a pití čaje.