Čaj

Šlehačkový velikonoční beránek recept

Potřebujeme:

Na přípravu šlehačkového velikonočního beránka budeme potřebovat: 4 ks vajec (žloutky a bílky odděleně), 3/4 hrnku krupicového cukru (1 hrnek = 250 ml), 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 lžíci másla na vymazání formy, 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy.

Jak na přípravu:

Středně velkou formu na velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Vaječné žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přilijeme smetanu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy na velikonočního beránka a pečeme zhruba tři čtvrtě hodiny v troubě předem vyhřáté na 180 °C.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Nadýchané šlehačkové cukroví tvarujeme do koleček.

Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.

V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.

Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.

Tvarohový dort s ovocem se připravuje z bílků, cukru, mouky a citronové kůry.

Sušenkový tvarohový dort s malinami se může i ozdobit snítkami máty.

Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.

Chutný tvarohový velikonoční beránek se nakonec ještě polije polevou nebo potře bílkovým sněhem.

Lahodný kakaový velikonoční beránek se peče dozlatova.

Moučník kakaové řezy s kokosem potřeme na povrchu marmeládou.

Čaj

Šlehačkový velikonoční beránek by o Velikonocích neměl chybět na žádném ze svátečních stolů.


Yin.cz, tyto stránky popuisují výrobu, přípravu a pití čaje.