Potřebujeme:
Na přípravu tvarohového velikonočního beránka budeme potřebovat: 100 gramů tuku, 250 gramů měkkého tvarohu, 4 celá vejce, 200 gramů polohrubé mouky, 50 gramů hrubé mouky, 250 gramů cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z 1 citronu, kakao, ořechy, čokoládu.
Jak na přípravu:
Tuk smícháme s cukrem, přidáme vaječné žloutky, tvaroh a vanilkový cukr. Postupně přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Do hotového těsta můžeme přidat ořechy, kakao nebo nalámanou čokoládu (pokud po přidání bude těsto příliš husté, doředíme troškou mléka).
Takto připrsvené těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na beránka. Pečeme v předem mírně vyhřáté troubě, chvilinku na 180 °C a pak snížíme na 160 °C. Po upečení posypeme tvarohového velikonočního beránka moučkovým cukrem, polijeme citronovou polevou, čokoládovou polevou nebo bílkovým sněhem.
Další recepty a články:
Množství kávy na den které je prospěšné.
V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.
Tvarohový dort s ovocem se připravuje z bílků, cukru, mouky a citronové kůry.
Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.
Sušenkový tvarohový dort s malinami se může i ozdobit snítkami máty.
Chemické složení čaje, průměrné složení listu.
Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.
Lahodný kakaový velikonoční beránek se peče dozlatova.
Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.
Moučník kakaové řezy s kokosem potřeme na povrchu marmeládou.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Tvarohový velikonoční beránek by v době Velikonoc neměl chybět na žádném ze svátečních stolů.