Potřebujeme:
Na přípravu třeného velikonočního beránka s kandovaným ovocem budeme potřebovat: 3 vejce, 5 lžic oleje, 150 gramů cukru, 5 lžic horké vody, 150 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového pudinku, 100 gramů kandovaného ovoce, nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu, trochu citronové sťávy, špetku soli.
Jak na přípravu:
Vaječné žloutky utřeme s cukrem, přilijeme olej, horkou vodu a vyšleháme do husté pěny. Mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva a pudinkem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vmícháme.
Z vaječných bílků, soli a trochy citronové šťávy vyšleháme sníh a vmícháme do těsta. Přidáme kandované ovoce a zamícháme.
Takto připrsvené těsto nalijeme do formy hojně vymazané máslem a vysypané hrubou moukou nebo strouhankou.
Velikonočního beránka vložíme do vyhřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 180 °C a dalších 20 minut na 150 °C. Upečehého velikonočního beránka necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme a dozdobíme.
Další recepty a články:
Velikonoční beránek se ozdobí podle zvyklostí.
Lahodný třený velikonoční beránek doplňuje svou chutí a vůní velikonoční atmosféru.
Sváteční šlehačkový velikonoční beránek se upeče ve formě.
V jarním čase s sebou velikonoční koláč přináší jaro.
Tvarohový dort s ovocem se připravuje z bílků, cukru, mouky a citronové kůry.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Tradiční velikonoční zajíc s čokoládou.
Nadýchané šlehačkové cukroví tvarujeme do koleček.
Dvoubarevný třený mramorovaný velikonoční beránek barví do tmava kakao.
Výtečný velikonoční koláč se po upečení potře pro lepší chuť džemem.
Sušenkový tvarohový dort s malinami se může i ozdobit snítkami máty.
Třený velikonoční beránek s kandovaným ovocem by v době Velikonoc neměl chybět na žádném svátečním jídelním stole.