Potřebujeme:
240g hladké mouky, 160g másla, 50g cukru, 100g mletých oříšků, 1 žloutek, cukr moučku na obalení
Jak na přípravu:
Všechny ingredience zpracujeme v pevné nelepivé těsto, které pak zabalíme do igelitu a dáme na den do ledničky.
Druhý den si těsto hodinku předem vyndáme aby nám povolilo, opět propracujeme a vytvoříme si malé válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Vkládáme na čistý plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minutek, dokud nejsou rohlíčky naběhnuté a zlatavé.
Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.
Další recepty a články:
Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.
Velikonoční beránek s rozinkami přelitý čokoládovou polevou.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Jablkový hrnkový koláč pečeme do zlatova.
Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.
Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Chemické složení čaje, průměrné složení listu.
Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.
Valentýnský medovník uložíme do chladu.
Kávové slzičky s čokoládovou polevou.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.