Čaj

Vanilkové rohlíčky

Potřebujeme:

240g hladké mouky, 160g másla, 50g cukru, 100g mletých oříšků, 1 žloutek, cukr moučku na obalení

Jak na přípravu:

Všechny ingredience zpracujeme v pevné nelepivé těsto, které pak zabalíme do igelitu a dáme na den do ledničky.

Druhý den si těsto hodinku předem vyndáme aby nám povolilo, opět propracujeme a vytvoříme si malé válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Vkládáme na čistý plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minutek, dokud nejsou rohlíčky naběhnuté a zlatavé.

Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Velikonoční beránek s rozinkami přelitý čokoládovou polevou.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Jablkový hrnkový koláč pečeme do zlatova.

Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Valentýnský medovník uložíme do chladu.

Kávové slzičky s čokoládovou polevou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.