Čaj

Velikonoční beránci

Potřebujeme:

20 dkg hladké mouky (nebo celozrnné, nejlépe napůl), 20 dkg cukr moučka, 4 vejce, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Jak na přípravu:

Do cukru klepnu celá vejce a ušlehám do husté pěny. Potom pomalu vmíchám mouku a vodu s olejem a už nešlehám. Mám zkušenosti, že když jsem to ještě šlehala, tak nebyla bábovka tak krásně nadýchaná. Je to bábovka na "sto" způsobů, protože můžete měnit složení. Ráda peču v hliněných formách, i když nevím, jestli ty nové jsou, mám dvě po babičce. Na vymazání používám Zlatou Hanou a vysypávám strouhankou. Většinou mi vyleze 2x tolik. Peču v elektrické troubě na 175°C. Troubu rozehřívám na vrchní i spodní pečení, ale když dám bábovku dovnitř, tak stáhnu jen na spodní, aby mohla hezky vylézt. Vrchní pečení by ji zarazilo, to přidám až po půlhodince a peču asi 45 minut. Tu dobu ale berte s rezervou, pokaždé je to jinak, prostě až chytne barvu a nelepí se na párátko.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.

Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Mandlové rohlíčky, špičky se namáčí do čokolády.

Plněné ořechy ozdobíme čokoládou.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Kávové slzičky s čokoládovou polevou.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Velikonoční koláč přináší jaro.

Čaj

Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.