Potřebujeme:
20 dkg hladké mouky (nebo celozrnné, nejlépe napůl), 20 dkg cukr moučka, 4 vejce, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Jak na přípravu:
Do cukru klepnu celá vejce a ušlehám do husté pěny. Potom pomalu vmíchám mouku a vodu s olejem a už nešlehám. Mám zkušenosti, že když jsem to ještě šlehala, tak nebyla bábovka tak krásně nadýchaná. Je to bábovka na "sto" způsobů, protože můžete měnit složení. Ráda peču v hliněných formách, i když nevím, jestli ty nové jsou, mám dvě po babičce. Na vymazání používám Zlatou Hanou a vysypávám strouhankou. Většinou mi vyleze 2x tolik. Peču v elektrické troubě na 175°C. Troubu rozehřívám na vrchní i spodní pečení, ale když dám bábovku dovnitř, tak stáhnu jen na spodní, aby mohla hezky vylézt. Vrchní pečení by ji zarazilo, to přidám až po půlhodince a peču asi 45 minut. Tu dobu ale berte s rezervou, pokaždé je to jinak, prostě až chytne barvu a nelepí se na párátko.
Další recepty a články:
Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.
Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.
Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.
Mandlové rohlíčky, špičky se namáčí do čokolády.
Plněné ořechy ozdobíme čokoládou.
Chemické složení čaje, průměrné složení listu.
Kávové slzičky s čokoládovou polevou.
Mletí kávy na různé stupně hrubosti.
Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Velikonoční koláč přináší jaro.
Tradiční velikonoční beránci by o Velikonocích neměly chybět na žádné tabuli.