Čaj

Velikonoční kočička

Potřebujeme:

20 dkg hladké mouky (nebo celozrnné, nejlépe napůl), 20 dkg cukr moučka, 4 vejce, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Jak na přípravu:

Do cukru vklepnu celá vejce a ušlehám do husté pěny. Potom pomalu vmíchám mouku a vodu s olejem a už nešlehám. Mám zkušenosti, že když jsem to ještě šlehala, tak nebyla bábovka tak krásně nadýchaná. Je to bábovka na "sto" způsobů, protože můžete měnit složení. Ráda peču v hliněných formách, i když nevím, jestli ty nové jsou, mám dvě po babičce. Na vymazání používám Zlatou Hanou a vysypávám strouhankou. Většinou mi vyleze 2x tolik. Peču v elektrické troubě na 175°C. Troubu rozehřívám na vrchní i spodní pečení, ale když dám bábovku dovnitř, tak stáhnu jen na spodní, aby mohla hezky vylézt. Vrchní pečení by ji zarazilo, to přidám až po půlhodince a peču asi 45 minut. Tu dobu ale berte s rezervou, pokaždé je to jinak, prostě až chytne barvu a nelepí se na párátko.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Šlehačkové cukroví obalíme v cukru.

Jak šlehat šlehačku aby byla hedvábně jemná.

Kávové slzičky s čokoládovou polevou.

Mletí kávy na různé stupně hrubosti.

Kokosové oválky obalujeme v moučkovém cukru.

Linecká kolečka obalíme v moučkovém cukru.

Plněné ořechy ozdobíme čokoládou.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Medovník zkaramelizované Salko necháme odležet do druhého dne.

Chemické složení čaje, průměrné složení listu.

Mandlové rohlíčky, špičky se namáčí do čokolády.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.