Potřebujeme:
20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva, šlehačka na ozdobení, ztužovač, džem
Krém - 3/4 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20 dkg moučkového cukru, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 balíčku piškotů, káva
Jak na přípravu:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem (ale nemusí být) a polovinou pudinkového krému. Na krém poklademe dětské piškoty namočené v silné kávě. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou. Příprava krému: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 vanilkové pudinky s 20 dkg cukru. Po vychladnutí postupně vmícháme 3 zakysané smetany.
Další recepty a články:
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.
Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Ovocné piškotové řezy zalijeme dortovým želé.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Tvarohové řezy s čokoládovou polevou, zpracujeme těsto.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.