Čaj

Ořechový zákusek

Potřebujeme:

1 litru mléka; 5 dkg kakaového prášku; 5 dkg škrobu; 25 dkg cukru; 1 dl smetany; 30 dkg mletých vlašských ořechů; 5 vajíček; 40 dkg těstovin (flíčků); 5 dkg másla; 3 citrony; 5 dkg rozinek; 1 pomeranč; sůl

Jak na přípravu:

Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme 2 polévkové lžíce krystalového cukru a ušleháme z nich tuhý sníh. Žloutky rozmícháme do hladka s 12 dkg cukru, nahrubo nastrouhanou pomerančovou kůrou a s citronovou kůrou, nastrouhanou zase najemno. Potom přisypeme hrozinky a mleté ořechy. Všechno důkladně smícháme. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje a přimícháme je do výše popsané hmoty. Krém s těstovinami pak trochu zředíme ušlehaným sněhem a vložíme do formy na pečení, vymazané tukem. Pečeme v troubě předehřáté na 160-180 °C.Poté začneme připravovat čokoládovou polevu. V rychloohřívači si ohřejeme malé množství vody. Vsypeme do ní polévkovou lžíci krystalového cukru a vlijeme mléko. V míse si v trošce vody a mléka rozmícháme kakaový prášek, škrob a 10 dkg krystalového cukru. Přikápneme k tomu pár kapek koňaku a všechnu tuto hmotu vlijeme do mléka, které ovšem nejdřív musí dosáhnout bodu varu. Důkladně povaříme, a aby byl krém opravdu dobrý, přidáme smetanu. Do podávání pak udržujeme teplé.Podáváme tím způsobem, že ke každé porci vykrojíme velkou kostku upečených těstovin a zalijeme ji čokoládovou polevou. Nakonec můžeme kreaci ozdobit i práškovým cukrem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Žluté řezy připravíme s náplní.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Kokosové řezy krájíme.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.