Čaj

Žluté řezy

Potřebujeme:

Těsto: 220 g polohrubé mouky, 100 g Ramy, 120 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 1 lžička kypřícího prášku
Náplň: 500 ml mléka, 500 g tvarohu (polotučného), 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 150 ml oleje, 1 vejce, 3 žlutky, 1 vanilkový cukr
Sníh: 5 bílků, 5 lžic pískového cukru

Jak na přípravu:

Z polohrubé mouky, tuku, cukru, vajec a kypřícího prášku vypracujeme těsto (stačí ho dát do šlehače a ušlehat). Potom ho necháme chvíli odstát. Zatím si plech na pečení vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Je nutné si s tím trochu pohrát, protože těsto je poměrně tuhé a roztírá se poměrně špatně. Potom ušleháme všechny suroviny na náplň a tvarohovou hmotu na těsto nalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) po dobu zhruba 40 – 45 minut. Ke konci pečení si ušleháme zbylé bílky s krupicovým cukrem a tuhý sladký sníh z bílků natřeme na téměř upečený moučník. Povrch můžeme ozdobit tahy vidličkou. Od této chvíle už moučník potřený sněhem v troubě pouze sušíme při mírné teplotě. Vrchní sněhová vrstva by měla být křupavá a neměla by zhnědnout (což se stane při vyšší teplotě).

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Valašský měsíček potřeme čokoládovou polevou.

Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.

Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.