Čaj

Kokosový piškot

Potřebujeme:

6 vajec; 12 dkg krystalového cukru; 12 dkg hladké mouky; 25 dkg čokolády; 1 sáček vanilkového cukru; 1 sáček nastrouhaného kokosu

Jak na přípravu:

Vajíčka rozklepneme a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Vaječné žloutky a krystalový cukr rozšleháme na pěnu, kterou zjemníme sněhem ušlehaným z bílků. Do směsi nasypeme přes síto mouku, všechny přísady promícháme a piškotové těsto nakonec nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C stupňů přibližně 20 minut. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle chuti ji můžeme ochutit ještě vanilkovým cukrem. Vychladlý piškot rozkrájíme na kostky, každý kousek namočíme do čokolády a obalíme v nastrouhaném kokosu.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.