Potřebujeme:
6 vajec; 12 dkg krystalového cukru; 12 dkg hladké mouky; 25 dkg čokolády; 1 sáček vanilkového cukru; 1 sáček nastrouhaného kokosu
Jak na přípravu:
Vajíčka rozklepneme a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Vaječné žloutky a krystalový cukr rozšleháme na pěnu, kterou zjemníme sněhem ušlehaným z bílků. Do směsi nasypeme přes síto mouku, všechny přísady promícháme a piškotové těsto nakonec nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C stupňů přibližně 20 minut. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle chuti ji můžeme ochutit ještě vanilkovým cukrem. Vychladlý piškot rozkrájíme na kostky, každý kousek namočíme do čokolády a obalíme v nastrouhaném kokosu.
Další recepty a články:
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.