Potřebujeme:
120g hladké mouky, 80g škrobové moučky, 1 prášek do pečiva, 6 vajec, 3-4 PL studené vody, špetka soli, 180 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr
Krém - 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 3 PL cukru, 1 máslo, 200 g cukru moučka
Jak na přípravu:
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s vodou a špetkou soli na tuhý sníh a postupně přidáváme polovinu krystalového cukru. Žloutky s druhou polovinou krystalového cukru a vanilkovým cukrem utřeme do pěny a vařečkou opatrně do nich vmícháme sníh a prosátou směs z mouky se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme. Formu vložíme do střední části trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40-50 minut. Prvních 25 30 minut pečení troubu neotvíráme, jinak těsto klesne. Zda je těsto propečené, vyzkouším zapíchnutí, špejle do středu dortu. Vychladlý korpus necháme odpočívat 12-24 hodin.
Uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a vanilkového pudinku. Necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přidáváme hustý pudink a vyšleháme. Nejlepší je aby máslo i pudink měli stejnou teplotu-pokojovou. Já si pudink uvařím večer, zároveň vyndáme i máslo a druhý den ráno vyšleháme. Korpus pomažeme krémem, obložíme ovocem (kompotovaným, čerstvým, mraženým) a zalijeme dortovým želé připraveným podle návodu.
Další recepty a články:
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.
Tvarohové řezy s čokoládovou polevou, zpracujeme těsto.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.