Čaj

Arabský rituál pití kávy

Zatímco v Evropě je znám především italský "rituál" pití kávy, starší a trochu složitější je rituál arabský. Nabídnutou kávu prakticky nelze odmítnout. Kávu obvykle roznáší člověk, který je obdobou "našeho" číšníka, má tácek a na něm šálky. Nabídne kávu, tu host vypije a pokud chce další, položí šálek na tácek dnem dolů, tedy do standardní pozice. Pokud však už další kávu nechce, položí šálek dnem vzhůru nebo na stranu. To je často pro Evropany i Američany trochu problém, stavějí šálky dnem dolů a "číšník" jim s úsměvem nalévá další a další kávu, po čtyřech silných arabských kávách se již necítí nejlépe.

Další články:

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Klasický medovník spojujeme krémem.

Plody kávovníku jsou podobné naší třešni.

Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.

Chemické složení čaje, jaké látky jsou jeho součástí.

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Železo v těle zvyšuje obranyschopnost.

Jod v těle je uložen převážně ve štítné žláze.

Síra v těle se váže na aminokyseliny, enzymy a některé vitaminy.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.