Čaj

Arašídový ježek

Potřebujeme:

350 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 150 g mletých arašídů, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli

Jak na přípravu:

Vypracujeme na vále tužší těsto, necháme odpočinout. Vyválíme plát o tloušťce 3–4 mm, vykrajujeme ježky a upečeme na vymazaném plechu. Slepujeme marmeládou, bodlinky by se měly namáčet v karamelu – na pánvi rozpustíme 50 g moučkového cukru na karamel, přidáme 1 lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu silně obalíme. Místo karamelu lze použít čokoládu, není to tak pracné.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Ořechová nádivka kterou propracujeme do vláčna.

Oplatkové řezy, rohy máčíme v čokoládě.

Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Pařížský krém s čokoládou dobře prošleháme.

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Ořechové trubičky namáčíme do čokoládové polevy.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.