Čaj

Buchta kombi

Potřebujeme:

1. těsto: 400 g hladké mouky, 150 g tuku (Hera), 100 g moučkového cukru, 8 lžic vody, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
2. těsto: 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 2 vejce, 100 ml oleje, 150 ml vody, 1 prášek do pečiva
Náplň: 200 g jablek, 1 tvaroh, 100 ml mléka, 4 lžíce cukru, 1 lžička skořice

Jak na přípravu:

Nejdříve si připravíme první těsto smícháním uvedených surovin a dobře jej rukama propracujeme, aby bylo hladké. Rozválíme je na lehce pomoučeném vále na velikost plechu na pečení. Plech si vytřeme tukem, těsto na něj s pomocí utěrky přeneseme a upravíme tak, aby dosahovalo až do krajů. Jablka si oloupeme a nastrouháme. Tvaroh rozšleháme s mlékem a 2 lžícemi cukru a tvarohovou hmotou potřeme spodní tmavý plát těsta, který už leží na plechu. Na to nasypeme nastrouhaná jablka, posypeme je zbylým cukrem a skořicí. Suroviny na druhé těsto si ušleháme ve šlehači a vzniklou napěněnou hmotu nalijeme na jablka. Rozetřeme ji tak, aby byla všude stejně vysoká a dosahovala až ke krajům. Pečeme v troubě vytopené na 200 stupňů dokud vrchní vrstva těsta nezačne růžovět. Vychladlý moučník krájíme na řezy.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Valašský měsíček potřeme čokoládovou polevou.

Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.