Čaj

Kávové oválky

Sladkosti ke kávě

Připravíme takto:

200 g hladké mouky, 80 g ml. cukru, 140 g tuku, 1,5 žloutku - vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky nebo kolečka, upečeme, slepujeme kávovým krémem, potřeme čokoladovou polevou a zdobíme ořechem nebo mandlí. Krém: utřeme 100 g másla, přidáme vychlazené ve vodní lázni vyšlehané 1 vejce a 100 g ml. cukru a trochu studené silné kávy.

Další recepty a články:

Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Ořechové trubičky namáčíme do čokoládové polevy.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Babiččiny rohlíčky máčíme konci do čokoládové polevy.

Oplatkové řezy, rohy máčíme v čokoládě.

Valašský měsíček potřeme čokoládovou polevou.

Kočičí jazýčky se šlehačkou.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.