Chrom je nezbytný při metabolismu sacharidů. Společně s inzulínem reguluje hladinu cukru nebo glukózy v krvi, proto jeho nedostatek může být jednou z příčin vzniku cukrovky. Bez chromu by se také zvyšovala hladina cholesterolu v krvi a docházelo by k usazování tuků v cévách.
Naproti tomu nadbytek chromu způsobuje astma a dokonce, jak uvádí ing. Janča, i rakovinu plic.
Bohatým zdrojem chromu jsou pivovarské kvasnice, naklíčená pšenice, ovesné vločky, zelené fazolky a černý pepř. Ale pojídáním bílého cukru a bílé mouky se chrom likviduje.
Další články:
Sklizeň čaje poprvé začíná přibližně ve čtyřech letech.
Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.
Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.
Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.
Fluor v těle je sice nutný, může však být i nebezpečný.
Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.
Hořčík v těle je přijímán ve formě nerozpustných solí.
Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.
Značení kávy podle země původu, kde byla káva vypěstována.
Vápník v těle potřebujeme například ke správnému srážení krve.
Mletí kávy předchází vlastní přípravě.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.