Upečeme piškot ze 4 vajec, 120 g krystalu a 120 g hladké mouky. Podélně rozřízneme napůl, polovinu potřeme máslovým krémem, přiklopíme druhou polovinu, rozpůlíme (budeme mít dva řezy), povrch potřeme slabě krémem nebo marmeládou a polijeme čokoládou nebo obalíme v mletých oříšcích, ozdobíme.
Další recepty a články:
Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Tiramisu z Mascarpone.
Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.
Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Klasický medovník dochutíme ovocem.