Čaj

Čokoládové řezy

Sladkosti ke kávě

Upečeme piškot ze 4 vajec, 120 g krystalu a 120 g hladké mouky. Podélně rozřízneme napůl, polovinu potřeme máslovým krémem, přiklopíme druhou polovinu, rozpůlíme (budeme mít dva řezy), povrch potřeme slabě krémem nebo marmeládou a polijeme čokoládou nebo obalíme v mletých oříšcích, ozdobíme.

Další recepty a články:

Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.

Tiramisu z Mascarpone.

Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.

Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.

Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.