Potřebujeme:
5 dl smetany; 2 dl mléka; 13 dkg krystalového cukru; 1 lusk vanilky; 5 vajec; 1 pomeranč; hnědý cukr
Jak na přípravu:
Dáme vařit smetanu a mléko, polovinu množství cukru a vnitřek vydlabaný z vanilkového lusku a přivedeme k varu. Z druhé poloviny cukru a vaječných žloutků utřeme hladkou směs. Hotový krém ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a podle vlastní chuti můžeme přidat i dužninu pomeranče. Směs zalijeme horkým smetanovým mlékem. Formičky na suflé položíme na plech na pečení a nalijeme do nich připravený krém. Na plech nalijeme takové množství vody, aby voda sahala do poloviny výšky formiček. Plech vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 120 °C pečeme asi hodinu a půl. Potom necháme suflé vychladnout, povrch posypeme hnědým cukrem, vložíme zpět do trouby a při nejvyšší možné teplotě necháme zkaramelizovat cukr. Ihned poté můžeme podávat.
Další recepty a články:
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.
Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Množství kávy na den které je prospěšné.