Čaj

Creme brulée

Potřebujeme:

5 dl smetany; 2 dl mléka; 13 dkg krystalového cukru; 1 lusk vanilky; 5 vajec; 1 pomeranč; hnědý cukr

Jak na přípravu:

Dáme vařit smetanu a mléko, polovinu množství cukru a vnitřek vydlabaný z vanilkového lusku a přivedeme k varu. Z druhé poloviny cukru a vaječných žloutků utřeme hladkou směs. Hotový krém ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a podle vlastní chuti můžeme přidat i dužninu pomeranče. Směs zalijeme horkým smetanovým mlékem. Formičky na suflé položíme na plech na pečení a nalijeme do nich připravený krém. Na plech nalijeme takové množství vody, aby voda sahala do poloviny výšky formiček. Plech vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 120 °C pečeme asi hodinu a půl. Potom necháme suflé vychladnout, povrch posypeme hnědým cukrem, vložíme zpět do trouby a při nejvyšší možné teplotě necháme zkaramelizovat cukr. Ihned poté můžeme podávat.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.

Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.