Čaj

Duo řezy

Potřebujeme:

1. těsto: 1 Makovník /změs/, 1 vejce, olej
2. těsto: 160 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 vejce
Poleva: 250 g moučkového cukru, 4 lžíce citrónové šťávy

Jak na přípravu:

Těsto na makovník si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej. Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, citrónovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem. Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů °C a upečeme. Po vychladnutí moučník potřeme citrónovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citrónovou šťávou.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.

Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.