Potřebujeme:
1. těsto: 1 Makovník /změs/, 1 vejce, olej
2. těsto: 160 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 vejce
Poleva: 250 g moučkového cukru, 4 lžíce citrónové šťávy
Jak na přípravu:
Těsto na makovník si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej. Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, citrónovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem. Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů °C a upečeme. Po vychladnutí moučník potřeme citrónovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citrónovou šťávou.
Další recepty a články:
Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.
Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Množství kávy na den které je prospěšné.