Čaj

Fíkové koláčky

Potřebujeme:

4 polévkové lžíce mouky; 2 vejce; 15 dkg krystalového cukru; 1 citron; 3 dl smetany; 2 polévkové lžíce škrobové moučky; 10 dkg másla; 6 kousků zralých fíků; 1 sklenička fíkové marmelády; 1 dl mléka; 1 dl vína; sůl; 1 svazek meduňky; práškový cukr

Jak na přípravu:

Rozklepneme vajíčka a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. K vaječným žloutkům přilijeme malé množství mléka a rozšleháme. Přidáme mouku a vypracujeme směs hustou jako palačinkové těsto. Očištěné fíky nakrájíme na kousky a vmícháme do těsta. Přikápneme také několik kapek vína a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a použijeme ho na zjemnění těsta.

Na palačinkové pánvi rozpálíme máslo a upečeme na něm koláčky. Do rychlovarné nádoby vložíme fíkovou marmeládu a přilijeme 1 dl vína. Směs přivedeme k varu a zahustíme ji škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Takto připravený krém necháme vychladnout. Koláčky vytvarujeme pomocí kolečka a mezi každou vrstvu namažeme fíkový krém. Nakonec ozdobíme koláčky kousky fíků, lístky meduňky, případně je na povrchu posypeme práškovým cukrem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.