Potřebujeme:
5 bílků, 125 g cukru, 5 žloutků, 125 g loupaných mletých mandlí, 120 g pohankové mouky, 25 g maizeny
Krém: 1/2 l mléka, 40 g maizeny, 3 polévkové lžíce cukru, 3 polévkové lžíce instantní kávy, 250 g másla, další 3 polévkové lžíce cukru
Ozdoba: zbytek krému, čokoládová a kávová zrna
Jak na přípravu:
Do sněhu z bílků zašleháme cukr a vmícháme žloutky. Promícháme s loupanými mandlemi, moukou a maizenou. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a zvolna upečeme. Vychladlé těsto rozkrojíme po délce na tři pruhy a spojíme je krémem. Ozdobíme zbytkem krému, čokoládovými a kávovými zrny.
Krém: Z mléka, maizeny, cukru a instantní kávy uvaříme krém. Máslo a cukr utřeme do pěny.
Další recepty a články:
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Kokosové řezy krájíme.
Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.