Čaj

Kávové řezy

Potřebujeme:

5 bílků, 125 g cukru, 5 žloutků, 125 g loupaných mletých mandlí, 120 g pohankové mouky, 25 g maizeny
Krém: 1/2 l mléka, 40 g maizeny, 3 polévkové lžíce cukru, 3 polévkové lžíce instantní kávy, 250 g másla, další 3 polévkové lžíce cukru
Ozdoba: zbytek krému, čokoládová a kávová zrna

Jak na přípravu:

Do sněhu z bílků zašleháme cukr a vmícháme žloutky. Promícháme s loupanými mandlemi, moukou a maizenou. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a zvolna upečeme. Vychladlé těsto rozkrojíme po délce na tři pruhy a spojíme je krémem. Ozdobíme zbytkem krému, čokoládovými a kávovými zrny.

Krém: Z mléka, maizeny, cukru a instantní kávy uvaříme krém. Máslo a cukr utřeme do pěny.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kokosové řezy krájíme.

Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.