Potřebujeme:
7 bílků, 280 g cukru, 150 g kokosu, 5 polévkových lžic pohankové mouky
Krém: 7 žloutků, 150 g cukru, 1 dl silné kávy (i méně), 250 g másla
Jak na přípravu:
Bílky ušleháme s cukrem, přidáme kokos, mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme mírně dorůžova. Necháme vychladnout, namažeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout na plechu a krájíme řezy.
Krém: Žloutky, cukr, kávu ušleháme v páře a necháme vychladnout za stálého míchání. Utřeme máslo a obě hmoty spojíme přidáváním po částech másla, aby se krém nesrazil.
Další recepty a články:
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.
Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.
Množství kávy na den které je prospěšné.