Potřebujeme:
3 vejce, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce silné černé kávy, sekané ořechy, mandle nebo želé, 1/2 prášku do pečiva
Kakaový krém: 15 dkg moučkového cukru, 15 dkg másla, 2 žloutky, černá káva
Kávová poleva: 10 dkg moučkového cukru, 1 lžíce silné černé kávy
Jak na přípravu:
Žloutky třeme s cukrem asi 20 minut, pak přisypeme prosetou mouku s práškem do pečiva a kávu, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Po upečení vychladlí dort rozkrojíme, naplníme kávovým krémem a polijeme kávovou polevou. Zdobíme ořechy, mandlemi nebo kousky želé.
Další recepty a články:
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Karamelový dort posypeme na másle opraženými mandlemi.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Linecký dort s krémem či polevou.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Dort harlekýn na piškotu.