Čaj

Kobalt v těle

Kobalt je úzce svázán především s vitaminem B12 (tvoří 4,5% tohoto vitaminu). Je součástí i aktivátorem některých enzymů (např. kyselá monofosforečná esteráza). Kobalt má významný podíl na tvorbě krve, je tedy potřebný zejména po nemocích a po poraněních. Je vhodný i pro celkovou regeneraci organismu.

Při léčbě chudokrevnosti se má podávat 50 až 150 mg, běžná denní potřeba je o něco menší.

Nejbohatším zdrojem kobaltu jsou luštěniny, špenát, celozrnné obiloviny a kakaové boby.

Další články:

Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.

Značení kávy podle země původu, kde byla káva vypěstována.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Jod v těle je uložen převážně ve štítné žláze.

Sklizeň čaje poprvé začíná přibližně ve čtyřech letech.

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.

Fluor v těle je sice nutný, může však být i nebezpečný.

Hořčík v těle je přijímán ve formě nerozpustných solí.

Mletí kávy předchází vlastní přípravě.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.