Čaj

Krémeš

Potřebujeme:

40 dkg máslového těsta; 5 vajíček; 2 dkg másla; 15 dkg vanilkového cukru; 2 polévkové lžíce mouky; 5 dl mléka

Jak na přípravu:

Máslové těsto na kuchyňském prkénku poprášeném moukou vyválíme na tloušťku asi 2-3 mm. Potom vezmeme pekáč, vymažeme jej olejem, těsto do něho vložíme a upečeme je do zlatova v troubě předehřáté na 160 – 180 °C. 4 vajíčka rozbijeme, oddělíme žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme ještě celé poslední vajíčko, které nám zbylo. Důkladně promícháme, přidáme máslo, vanilkový cukr a mouku, načež vše rozšleháme do hladka. Přilijeme mléko a potom celou směs přemístíme do kastrolu, ve kterém ji vaříme tak dlouho, dokud pořádně nezhoustne. Těsto i krém necháme vychladnout.

Z upečeného těsta potom vyřízneme obdélník, který se nám vejde do menšího pekáče. Vložíme jej na dno pekáče a pak z druhého obdélníku vykrajujeme čtverečky tak velké, aby odpovídaly velikosti budoucích krémešů. Na obdélník vložený do pekáče naložíme krém a rozprostřeme jej tak, aby tvořil rovnoměrnou, všude stejně vysokou vrstvu. Na tuto vrstvu krému potom klademe vedle sebe po řadách připravené čtverečky. Před krájením a podáváním dáme krémeše alespoň na půl hodiny do chladničky, aby patřičně ztuhly.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.