Čaj

Kuchyně v době Antiky

Ve starověkém Řecku byly budovy stavěny s centrálním prostorem, okolo kterého byly postaveny místnosti. Nádvoří sloužilo jako jídelna a případně i jako kuchyně. Pokud byla kuchyně umístěna v místnosti, často se nacházela vedle koupelny, aby bylo využito teplo z ohně v kuchyni pro vyhřívání obou místností.

V antickém Římě bylo zvykem, že malé domy neměly svojí vlastní kuchyni, ale ve městě existovaly velké veřejné kuchyně. U některých se nacházely přenosné měděné sporáky. Majetní obyvatelé měli poměrně dobře zařízenou výbavu kuchyně, která byla často oddělena od hlavního obydlí z důvodů znečištění kouřem, v kuchyni zpravidla pracovali otroci.

Další články:

Klasický medovník spojujeme krémem.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Druhy kávy jsou arabica a robusta.

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Plody kávovníku jsou podobné naší třešni.

Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.

Chemické složení čaje, jaké látky jsou jeho součástí.

Železo v těle zvyšuje obranyschopnost.

Síra v těle se váže na aminokyseliny, enzymy a některé vitaminy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.