V těle je mangan součástí celé řady důležitých enzymů. Je nezbytný pro řádný vývoj buněk, pro účinek vitaminu B1 a umožňuje řádnou tvorbu krve. Spolu s kobaltem oddaluje šedivění vlasů. Pravděpodobně ovlivňuje i vývoj kostí a pohlavních žláz.
Denní potřeba manganu je přibližně 0,2 až 0,3 mg na kg tělesné hmotnosti.
Bohatým zdrojem manganu jsou jeřabiny, borůvky, jedlé kaštany, kakao, čaj, pšeničné otruby a ovesné vločky.
Další články:
Fluor v těle je sice nutný, může však být i nebezpečný.
Jod v těle je uložen převážně ve štítné žláze.
Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.
Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.
Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.
Hořčík v těle je přijímán ve formě nerozpustných solí.
Sklizeň čaje poprvé začíná přibližně ve čtyřech letech.
Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.
Značení kávy podle země původu, kde byla káva vypěstována.
Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.
Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.