Čaj

Mangan v těle

V těle je mangan součástí celé řady důležitých enzymů. Je nezbytný pro řádný vývoj buněk, pro účinek vitaminu B1 a umožňuje řádnou tvorbu krve. Spolu s kobaltem oddaluje šedivění vlasů. Pravděpodobně ovlivňuje i vývoj kostí a pohlavních žláz.

Denní potřeba manganu je přibližně 0,2 až 0,3 mg na kg tělesné hmotnosti.

Bohatým zdrojem manganu jsou jeřabiny, borůvky, jedlé kaštany, kakao, čaj, pšeničné otruby a ovesné vločky.

Další články:

Fluor v těle je sice nutný, může však být i nebezpečný.

Jod v těle je uložen převážně ve štítné žláze.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Hořčík v těle je přijímán ve formě nerozpustných solí.

Sklizeň čaje poprvé začíná přibližně ve čtyřech letech.

Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.

Značení kávy podle země původu, kde byla káva vypěstována.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.