Čaj

Měď v těle

Měď se uplatňuje jako součást některých enzymů a s nimi se uplatňuje při mnoha dějích látkové přeměny. Ovlivňuje metabolismus železa (jeho přeměnu z dvojmocného na trojmocné), a tím je nepostradatelná při tvorbě hemoglobinu. Podílí se i na vývoji kostí, na tvorbě myelinového obalu nervových vláken, při tvorbě pigmentu apod. Dostatek mědi rovněž chrání před vznikem rakoviny žaludku a před vypadáváním vlasů. Naopak nedostatek může vést ke vzniku některých anémií.

Denní potřebu mědi zajišťuje asi 0,03 mg na kg tělesné hmotnosti.

Hladinu tohoto prvku snižuje časté užívání aspirinu.

Nejvíce mědi mají ořechy, avokádo, houby, ústřice, žampiony, luštěniny, celozrnné potraviny a listová zelenina.

Další články:

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Hořčík v těle je přijímán ve formě nerozpustných solí.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Fluor v těle je sice nutný, může však být i nebezpečný.

Jod v těle je uložen převážně ve štítné žláze.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Sklizeň čaje poprvé začíná přibližně ve čtyřech letech.

Černý čaj bystří ducha.

Značení kávy podle země původu, kde byla káva vypěstována.

Jednotlivé etapy při zpracování čaje podle jednotlivých druhů.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.