Potřebujeme:
Těsto: 8 vajec, 400 g moučkového cukru, 380 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 6 lžic horké vody
750 ml meruňkového kompotu i s nálevem
Kokosová hmota: 120 g kokosu, 250 ml mléka, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Jak na přípravu:
Ze surovin na těsto upečeme klasickým způsobem dvě piškotové placky. Jednu placku rozdrobíme a smícháme s meruňkovým kompotem. Druhou placku potřeme marmeládou a na ni rovnoměrně navršíme meruňkový kompot. Mléko s kokosem svaříme za stálého míchání na hustou hmotu. Necháme vychladnout a do studeného zašleháme změklé máslo s moučkovým cukrem. Bílou hmotu rozetřeme na povrch moučníku a ozdobíme čokoládou (strouhanou, čokoládové mřížky apod.)
Další recepty a články:
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.
Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.