Čaj

Ořechové mandlové řezy

Potřebujeme:

65 dkg práškového cukru; 2 citrony; 10 dkg mletých ořechů; 10 dkg mletých mandlí; mletá skořice; 20 dkg margarínu; 1 balení listového těsta

Jak na přípravu:

Ze 45 dkg práškového cukru, 4 dl vody a nastrouhané citrónové kůry uvaříme hustý sirup. Připravíme náplň: smícháme dohromady mleté ořechy, mleté mandle, 20 dkg práškového cukru a podle vlastní chuti skořici. Plech na pečení vymažeme margarínem, na dno položíme plátky listového těsta tak, aby těsto bylo i na okrajích plechu. Zakapeme rozpuštěným margarínem, posypeme směsí na náplň, přeložíme těsto a povrch potřeme rozpuštěným margarínem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut. Potom těsto nakrájíme na plátky, opět zakapeme margarínem a ještě na 15 minut vložíme do trouby. Hotové řezy zakapeme cukrovým sirupem a necháme alespoň 30 minut odležet. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.