Potřebujeme:
65 dkg práškového cukru; 2 citrony; 10 dkg mletých ořechů; 10 dkg mletých mandlí; mletá skořice; 20 dkg margarínu; 1 balení listového těsta
Jak na přípravu:
Ze 45 dkg práškového cukru, 4 dl vody a nastrouhané citrónové kůry uvaříme hustý sirup. Připravíme náplň: smícháme dohromady mleté ořechy, mleté mandle, 20 dkg práškového cukru a podle vlastní chuti skořici. Plech na pečení vymažeme margarínem, na dno položíme plátky listového těsta tak, aby těsto bylo i na okrajích plechu. Zakapeme rozpuštěným margarínem, posypeme směsí na náplň, přeložíme těsto a povrch potřeme rozpuštěným margarínem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut. Potom těsto nakrájíme na plátky, opět zakapeme margarínem a ještě na 15 minut vložíme do trouby. Hotové řezy zakapeme cukrovým sirupem a necháme alespoň 30 minut odležet. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.
Další recepty a články:
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.