Čaj

Pece pro přípravu jídla ve starém Japonsku

První známe pece v Japonsku se datují do přibližně stejné doby, kdy v Evropě probíhal konec Antiky a raný středověk. Nejranější objevy jsou z období Kofun (3. až 6. století). Tyto pece, zvané kamado, byly obvykle vyrobeny z hlíny a omítky. Jako palivo se v nich používalo dřeva či dřevěného uhlí, které se plnilo skrze díru vpředu. Nahoře byla umístěna díra pro kotlík, který se v ní mohl zachytit pomocí svých hran. Tento typ kamen se používal ještě dlouhá století a to pouze s malými změnami. Podobně jako v Evropě měly bohatší domácnosti samostatnou stavbu, která byla určena speciálně pro vaření. Jistý druh otevřeného ohně na dřevěné uhlí zvaný irori se (jako druhotný) používal až do období Edo (17. až 19. století). Kamado se používaly k přípravě hlavních pokrmů, například rýže, zatímco irori sloužily k přípravě příloh i jako zdroj tepla.

Další články:

Železo v těle zvyšuje obranyschopnost.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Druhy kávy jsou arabica a robusta.

Plody kávovníku jsou podobné naší třešni.

Klasický medovník spojujeme krémem.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Příprava kvetoucího čaje jehož obliba roste.

Chemické složení čaje, jaké látky jsou jeho součástí.

Síra v těle se váže na aminokyseliny, enzymy a některé vitaminy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.