Potřebujeme:
Těsto: 250 g hladké mouky, 1 balíčku prášku do pečiva, 150 g tuku (Hera), 100 g moučkového cukru ,1 vejce ,1 vanilkový cukr
Náplň: 5 vajec ,150 g tuku (Hera), 150 g cukru krupice ,1 lžíce kakaa, 120 g nahrubo nasekaných ořechů, 2 nahrubo nastrouhaná jablka,1 lžíce strouhanky
Poleva: 3-4 tyčky čokoládových kaštanů
Jak na přípravu:
Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Z uvedených surovin vypracujeme v míse nebo na vále těsto a vyválíme z něj placku velikosti plechu na pečení. Přeneseme ji na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem a lehce přitiskneme. Povrch potřeme připravenou náplní a moučník upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Po vyjmutí z trouby ho necháme zchladnout a poté ho rovnoměrně potřeme rozpuštěnými čokoládovými kaštany. Rozpustit je můžeme buď v kastrolku nad vařící vodou nebo v misce v mikrovlnce. Po ztuhnutí polevy nakrájíme na čtverečky.
Další recepty a články:
Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.
Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pařížské rohlíčky máčíme čokoládou.
Pudinkové tyčinky máčíme v čokoládě.
Nafukovací bábovičky pocukrujeme.
Množství kávy na den které je prospěšné.