Čaj

Rýžový pudink

Potřebujeme:

200 kulatozrnné rýže, 50 g másla, 500-700 ml mléka (podle druhu rýže – každá má jinou savost), několik tobolek kardamomu ,hvězdiček badyánu, kousek celé skořice, 80 g rozinek nejlépe žlutých, 100 g přírodního cukru, máslo na vymazání formiček

Jak na přípravu:

Rýži propláchněte – nejlépe na cedníku –, nechte okapat a vysušit. V hrnci rozehřejte máslo a rýži na něm osmahněte. Promíchejte, aby se zrnka obalila rozpuštěným tukem. Přilijte mléko s kořením a na mírném ohni povařte asi čtvrt hodiny. Pak vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut (podle potřeby dolijte mléko). Zapněte gril v troubě nebo ji předehřejte na nejvyšší stupeň. Rýžovou směs rozdělte do vymazaných zapékacích formiček nebo jedné větší formy a posypte cukrem. Vložte pod gril a krátce (asi tři minuty) zapečte, aby cukr zkaramelizoval.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Andělské řezy, žloutky utřeme s cukrem.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Tvarohové řezy s čokoládovou polevou, zpracujeme těsto.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.

Ovocné piškotové řezy zalijeme dortovým želé.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.