Potřebujeme:
200 kulatozrnné rýže, 50 g másla, 500-700 ml mléka (podle druhu rýže každá má jinou savost), několik tobolek kardamomu ,hvězdiček badyánu, kousek celé skořice, 80 g rozinek nejlépe žlutých, 100 g přírodního cukru, máslo na vymazání formiček
Jak na přípravu:
Rýži propláchněte nejlépe na cedníku , nechte okapat a vysušit. V hrnci rozehřejte máslo a rýži na něm osmahněte. Promíchejte, aby se zrnka obalila rozpuštěným tukem. Přilijte mléko s kořením a na mírném ohni povařte asi čtvrt hodiny. Pak vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut (podle potřeby dolijte mléko). Zapněte gril v troubě nebo ji předehřejte na nejvyšší stupeň. Rýžovou směs rozdělte do vymazaných zapékacích formiček nebo jedné větší formy a posypte cukrem. Vložte pod gril a krátce (asi tři minuty) zapečte, aby cukr zkaramelizoval.
Další recepty a články:
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Andělské řezy, žloutky utřeme s cukrem.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.
Tvarohové řezy s čokoládovou polevou, zpracujeme těsto.
Žluté řezy připravíme s náplní.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Ovocné piškotové řezy zalijeme dortovým želé.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.