Potřebujeme:
3 vajíčka; 15 dkg mouky; 2 dl mléka; kávová lžička prášku do pečiva; špetka soli; špetka krystalového cukru; 2-3 polévkové lžíce oleje; 10 jahod; javorový sirup podle chuti
Jak na přípravu:
Rozklepneme vajíčka a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Z vaječných žloutků, mouky, mléka a špetky soli a cukru připravíme palačinkové těsto. Nezapomeňme do těsta přidat prášek do pečiva! Z bílků ušleháme tuhý sníh, který použijeme na zjemnění těsta. Jahody nakrájíme na malé kousky a opatrně je vmícháme do těsta. Na rozpálené pánvi upečeme malé lívanečky. Před podáváním položíme na talíř 2-3 lívanečky a důkladně je pokapeme javorovým sirupem. Podle vlastní chuti můžeme lívanečky posypat také práškovým cukrem.
Další recepty a články:
Žluté řezy připravíme s náplní.
Ruské čajové pečivo obalíme v práškovém cukru.
Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.
Kokosový piškot obalíme v nastrouhaném kokosu.
Ovocné piškotové řezy zalijeme dortovým želé.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Ořechový zákusek zalijeme čokoládovou polevou.
Andělské řezy, žloutky utřeme s cukrem.
Tvarohové řezy s čokoládovou polevou, zpracujeme těsto.