Čaj

Tvarohové řezy

Potřebujeme:

10 dkg krystalového cukru; 3 dl mléka; 10 dkg pšeničné krupice; 70 dkg tvarohu; 40 dkg práškového cukru; 1 sáček vanilkového cukru; špetka soli; 1 citron; 1 pomeranč; 60 dkg mouky; 40 dkg másla; 2 vejce; 3 dl smetany; rozinky; lusk vanilky

Jak na přípravu:

Z krystalového cukru a malého množství vody připravíme sirup. Sirup dolijeme mlékem, přisypeme krupici a vanilkový cukr. Z mouky, másla, 20 dkg práškového cukru, vaječných žloutků, soli a smetany vypracujeme těsto. Nastrouháme do něj také citronovou a pomerančovou kůru. Vál posypeme moukou a těsto na něm vyválíme. Hotové těsto rozdělíme na dvě stejné části a necháme jednu hodinu odpočinout v chladničce.

Mezitím připravíme náplň. Uvařenou krupici přendáme do mísy, vmícháme do ní tvaroh, 20 dkg práškového cukru, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a důkladně promícháme. Těsto vyválíme do tvaru plechu na pečení. Pomocí válečku těsto vložíme na plech a propícháme vidličkou. Na povrch nalijeme tvarohový krém a rovnoměrně ho rozetřeme. Nyní položíme i druhý díl těsta, který nejprve pomažeme vaječným bílkem a poté také propícháme vidličkou. Povrch posypeme malým množstvím nahrubo nasekaných ořechů a pečeme dozlatova v troubě při teplotě 170°C přibližně 40 minut. Před podáváním rozkrájíme na řezy, posypeme práškovým cukrem a ozdobíme rozinkami a luskem vanilky.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Kávové oválky potřeme čokoládovou polevou.

Arašídové věnečky pocákáme čokoládovou polevou.

Žluté řezy připravíme s náplní.

Jablkový srnčí hřbet do kterého přidáme ořechy.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Kakaové řezy s kokosem překrojíme na poloviny.

Pistáciové lístky sypeme zeleným kokosem.

Kokosové řezy krájíme.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Nafukovací bábovičky pocukrujeme.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.