Čaj

Články 8

Vanad v těle ovlivňuje přeměnu cholesterolu.

Zinek v těle, v organismu je asi 2,2 g zinku.

Železo v těle se váže s metaloenzymy tkáně.

Arsen v těle je v určitém množství pro organismus užitečný.

Hliník v těle, většina se vyloučí převážně stolicí.

Kadmium v těle je velmi nebezpečný prvek.

Olovo v těle proniká do organismu z vnějšího prostředí.

Rtuť v těle poškozuje zdraví.

Obří pavučina poblíž jezera Tawakoni v texaském národním parku.

Káva se připravuje jako směs plodů různých druhů kávovníku, nejčastěji Koffea Robusta a Koffea Arabica.

Arabský rituál pití kávy, nabídnutou kávu prakticky nelze odmítnout.

Jak uvařit arabskou kávu v džezvě, do které nasypeme semletou kávu a cukr a vše zalijeme vlažnou vodou.

Kuchyně v době Antiky, ve starověkém Řecku byly budovy stavěny s centrálním prostorem.

Kuchyně v době středověku, rané středověké jednoduché domy měly otevřený oheň pod nejvyšším bodem budovy.

Pece pro přípravu jídla ve starém Japonsku, nejranější objevy jsou z období Kofun.

Černá kuchyně tvoří prostor v domě s otevřeným komínem trychtýřovitého tvaru o větším průměru.

Přírodní antioxidanty v kávě obsahující obzvláště jednu jejich skupinu, která se nazývá polyfenoly.

Káva a lidské zdraví, účinky konzumace kávy se u každého člověka projevují individuálně.

Historie kávy, která je nápoj, mající za sebou dlouhou a pestrou historii svého šíření do různých koutů světa.

Výroba rozpustné kávy, na výrobu jednoho kilogramu rozpustné kávy se spotřebuje mnohem větší množství než na výrobu kilogramu mleté kávy.

Sklizeň kávy může probíhat několika způsoby.

Články 2 3 4 5 6 7 8 9

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.