Čaj

Články 5

Příprava čaje pu-erh se liší druh od druhu.

Plantážní káva byla vypěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Černý čaj bystří ducha, rozveseluje mysl, obměkčuje srdce, zabraňuje spánku a občerstvuje tělo.

Zelený čaj je vyroben z nefermentovaných lístků čajovníku a obsahuje vysoké množství antioxidantů.

Bílý čaj je delikátní nápoj, sklízet se může omezenou dobu za příznivého počasí.

Rooibos je keř tvořený tenkými větvičkami a malými jehličkovitými lístky.

Čaj lapacho z vnitřní kůry stromu lapacho.

Vietnam je zemí kávy, v zásadě si můžete dát kávu ve třech různých provedeních.

Ovocný čaj je směs sušeného ovoce, případně bylin.

Kvetoucí čaje jsou ručně svinované čajové lístky.

Káva od květu po sklizeň, její kvalitu ovlivňuje i provedení sklizně.

Kávové zrno od květu až po zralou bobuli, rozlišujeme dva způsoby zpracování kávových zrn.

Značení kávy podle země původu, jednotlivé druhy jsou označovány podle produkční země nebo území, kde byla vypěstována.

Země produkující kávu napříč celým světem.

Espresso přináší přelom v přípravě kávy roku 1901.

Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.

Oblasti pěstování čajovníku a jeho rozšíření ve světě.

Plody kávovníku jsou vejcovité.

Fermentace a čajové druhy - fermentace je tak trochu nesprávný název pro souhrn chemických dějů.

Tmavý čaj (Hei Cha) označuje tmavé čaje pocházející z Číny.

Články 2 3 4 5 6 7 8 9

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.